Deze makreelsoep met bonen is super makkelijk te maken en ook nog eens echt heel lekker. Bonen zijn gezond, maar moeten wel goed gaar gekookt worden i.v.m. de antinutriënten: saponines die schuim produceren. Goed afspoelen dus! Het is een stevige maaltijdsoep. Eigenlijk is het een soort erwtensoep, maar dan met vis! Heerlijk voor de lunch, maar zou ook prima als avondmaaltijd kunnen. Dan neem je gewoon twee kommen en misschien wat speltbrood erbij om lekker erin te dopen. Ingrediënten voor 800 ml soep

Ingredienten
 • 1 ui
 • 1 stengel bleekselderij
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • olijfolie
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 blik linzen (310 gram), afgespoeld en uitgelekt
 • 1 blik rode kidneybonen (310 gram), afgespoeld en uitgelekt
 • 1 hele gerookte makreel
 • handje selderij, grof gehakt
 • zwarte peper
 • sap van ½ citroen
Instructies
 1. Snijd de ui, bleekselderij, teentjes knoflook en rode peper (zonder zaadlijst) klein. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de fijngesneden ingrediënten. Schenk hier 600ml water bij en voeg het groentebouillonblokje toe. Roer alles goed door.
 2. Laat de linzen en de bonen uit lekken en spoel ze heel goed af in een vergiet onder de kraan en roer dit door de soep. Laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Maak de makreel zorgvuldig schoon, en snijd de visfilet in kleine stukjes
 3. Roer op het laatst de gerookte makreel en selderij door de soep. Breng op smaak met wat zwarte peper en citroensap.

 

Door: Leony Roobeek
Meer informatie: leonyroobeek.nl